1
Krzysztof Kornas: Jak giganci przemysłu spożywczego nas od siebie uzależnili
14Gorzka historia
Przemysław Wielgosz: Cukier stał u podstaw kolonializmu, jego wielkich fortun i tysięcy ofiar
22Jeść cukier z głową
Katarzyna Błażejewska-Stuhr w rozmowie z Martyną Słowik
Frankie Turner: Czy fotki jedzenia z Instagrama to współczesne martwe natury?
38Architektura tortur
Anna Alboth we współpracy z Elahe Zivardar
Esej Lucy Jones
Proza Filipa Zawady
TEMAT MIESIĄCA
4Za zasłoną cukru14Gorzka historia
22Jeść cukier z głową
FOTOREPORTAŻ
32Nasycić oczyŚWIAT W DWUGŁOSIE
PRZEBŁYSKI
48Jak rodzi się matkaSTACJA: LITERATURA
84Zjadła na tym zęby, najadając się sama sobąCHWILA DLA CIEBIE
35Krzyżówka109Pele-mele: Mariusz Szczygieł
LUDZIE ◆ KSIĄŻKI ◆ ZDARZENIA
92Gry, które uczą102Profesorka Bajarka
108Wyprowadzać głowę na spacer
108Miejsca wrażliwe
108W jednym kawałku
110Moi mistrzowie: Aga Zano
112Kiedy ciasteczko staje się za słodkie
RYSUNKI I FELIETONY
57Czy potrzebujemy dziś kulinarnych bohaterów?
8316 minut ciszy
101Od miesiąca nie jem cukru!
